Dit jaar wordt er op woensdag 16 juni geen Halle-Ingooigem gehouden. Dat is een wedstrijd van de Europe Tour-kalender van eerste categorie die altijd de laatste woensdag voor het Belgisch kampioenschap plaatsvindt. Deze koers behoort ook tot de Bingoal Cycling Cup.

Omdat er op vandaag door de pandemie nog altijd geen zekerheid is of het in juni met vips en publiek mag, zat er voor organisator KWC Yvegem Sportief niets anders op dan na grondig overleg een jaar over te slaan. Normaal zijn er altijd 1500 vips en 1000 genodigden. “Het is altijd een volksfeest waarbij ook aan netwerking wordt gedaan. Dat behoort tot het DNA van onze koers”, stelt Yvegem Sportief. “Omdat dit nu onmogelijk dreigt te worden, hebben we deze moeilijke beslissing genomen.”

Vorig jaar was er ook al geen editie omdat normaal gezien vier dagen later al het BK in dezelfde hoofdfusiegemeente werd gehouden. Een Belgisch kampioenschap die georganiseerd werd door KWC Yvegem Sportief en Wiel in Wiel Vichte in een gezamenlijke vzw BK Halle-Anzegem 2020. Dat kampioenschap ging ook al door de coronacrisis met amper wat mensen door op dinsdag 22 september in de plaats van op de voorziene datum.
(Het Nieuwsblad HC)