Koninklijke Wielerclub "Yvegem Sportief"

Halle-Ingooigem is een eendaagsewielerwedstrijd waarvan in 1945 de eerste editie door Rik Van Steenbergen werd gewonnen. Briek Schotte werd toen tweede. Tussen 1970 en 2000 kwamen er heel wat mooie namen op de erelijst: Patrick Sercu, Eric Vanderaerden, Eddy Planckaert, ... In 2005 promoveerde de koers dan ook naar categorie 1.1 van de UCI Europe Tour. Tal van ritwinnaars in de Ronde van Frankrijk konden hier winnen (bv. Tombak en Cooke). De laatste jaren is Halle-Ingooigem uitgegroeid tot een waar sprintfestijn en zo de ultieme voorbereidingskoers op het Belgische Kampioenschap.

Vanaf 2016 maakt de koers deel uit van de Napoleon Games Cycling Cup en dat is volgens het bestuur van Yvegem Sportief een uitstekend initatief om de wielerwedstrijd nog meer nationaal en internationaal in de kijker te zetten.

Dit is het bestuur van Yvegem Sportief:

Voorzitter

Frank Furniere

Secretaris Administratie - Koersdirecteur

Eric Demets

Penningmeester

Geert Himpens

Bestuurleden - Raad Van Bestuur 

Lieven Colpaert
Marino Vandenberghe
Willy Vanhonnacker

Leden

Anthony Balcaen - Bart Merlier - Bruno Lanneau - Hans Douterloigne - Marnix Vanheule - Hugo Coorevits - Jean-Louis Devaere - Kilian Verspeelt - Kurt Becarren - Patrick Vandeputte - Heytens Philip - Couckuyt Roel - Sofie Depraeter - Uncas Depetter - Brecht Gaillez

Afvaardiging Stad Halle

Pieter Busselot
Ost Peter