Ingooigem

Stijn Streuvels

Ingooigem in de volksmond "Ijvegem" genoemd is een landelijk dorpje gelegen aan de aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Het "Lijsternest" dat op als Provinciaal Museum fungeert was de vroegere woning van Stijn Streuvels. Hier was het dat de grote meesterwerken van Streuvels zoals "De teleurgang van den Waterhoek" het daglicht zagen.

Voor meer informatie ga naar http://www.streuvels.be/

Wandelen & fietsen

Voor wie houdt van wandelingen in de open natuur is Ingooigem een echt paradijs. Doorheen kronkelende landelijke wegen kunnen zowel wandelaars als fietsers genieten van een tocht door de prachtige landschappen van onze Vlaamse Ardennen.

Yvegem

'Yvegem’ viert elk jaar zijn patroonheilige Sint-Antonius-abt. Op zondagmorgen verzamelen de eerste organisatoren van Yvegem Sportief samen met de Kerkraad en de Bolhoedheren, reeds aan D’Halve Maan voor een koffie met een dreupel. Om halftien stipt worden de dieren gezegend aan de kerk ...

Domein Sint-Arnoldus

Het Domein Sint-Arnoldus ligt op Tiegemberg. Dit prachtige natuurgebeid bestaat uit diverse biotopen: een oude bosrestant met typische bosflora, een aantal vijvers met een moeraszone en sterk hellende hooiweide.

Anzegem

Anzegem - de fusiegmeente waar Ingooigem deel van uitmaakt - is gelegen in het zuidoosten van de provincie West-Vlaanderen. Het is een zandleemstreek op de scheiding tussen het bekken van de Leie en dat van de Schelde. Het inwonersaantal is ongeveer 14.400. Meer info? www.anzegem.be.